Weet je graag de laatste nieuwtjes ?

Volg ons op facebook en zie onze strafste promo’s !
Bloemenhal

0
Tevreden klanten / volgers

Verzorgingstips tulpen

Een bosje tulpen staat gemiddeld zeven tot tien dagen. Hoelang de tulpen daadwerkelijk staan is sterk afhankelijk van de omstandigheden en de verzorging. Om maximaal te genieten van een mooie bos tulpen is het belangrijk een goede standplaats voor de vaas met tulpen te zoeken. Tulpen blijven het langst mooi wanneer de tulpen op een zonluwe, tochtvrije plaats en niet te dicht bij de verwarming staan. Enkele verzorgingstips die voor het verzorgen van de tulpen erg belangrijk zijn, zijn onder meer: de keuze van een vaas, die voor de tulpen hoog genoeg is, is erg belangrijk, daar de tulpen nog een aantal centimeters door groeien. Na aankoop van de tulpen kunnen deze het beste eerst een uurtje in papier of folie in de vaas worden gezet. Dit geeft de tulpen de mogelijkheid om zich vol te zuigen met water en daardoor trekken te tulpen zich als het ware recht. Gebruik vooral het kraanwater dat op kamertemperatuur is, ververs het water regelmatig, de stengels moeten schuin af gesneden worden, zet een vaas tulpen altijd op een koele, niet zonnige plaats die uit de buurt van de fruitschaal is. Een veel voorkomende fout van tulpen liefhebbers is, dat men de tulpenvaas volledig vult met water. Tulpen blijven echter veel langer mooi wanneer tulpen in een bodempje van ongeveer 1,5 cm water worden gezet. De tulpen moeten dan namelijk hun best doen om het water op te zuigen en zullen op deze manier sterk blijven. Deze wijze zorgt er ook voor dat de tulpen langer mooi blijven. Zorg er wel voor dat de tulpen niet helemaal droog komen te staan en de tulpen zullen dan sneller gaan uitdrogen. Tulpen zijn snelgroeiende bloemen. Zelf in de vaas kunnen tulpen binnen enkele dagen nog een paar centimeter groeien. Doordat tulpen zo snel groeien, worden tulpen in de vaas binnen een paar dagen lang en slungelig en hebben de tulpen de neiging om te gaan hangen. Het groeiproces kan men eenvoudig doorbreken. Dit doet men het gemakkelijkst door met een naald, vlak onder de knop van de tulp, door de steel te prikken. De tulp zal nu de zelfde lengte houden, als op het moment dat de tulpen voor het eerst in de vaas werden gezet. Wanneer men vergeten is om een gaatje in de steel van de tulp te prikken en de tulpen toch gaan slaphangen, dan is er nog geen man over boord. In tulpen die slap gaan hangen, kan men alsnog gaatjes prikken. Wanneer men de tulpen vervolgens stevig in een krant wikkelt en ze zo een nacht in het water laat staan, dan zullen de tulpen hun stevigheid weten terug te vinden.
dahlia bloemenhal
Bloemenhal

Zeg het met bloemen 
Bloemen fleuren in een oogwenk uw hele huis op. Ze zijn ideaal als bedanking, cadeau of om uzelf te verwennen. Houdt u van kleurrijke tulpen, romantische rozen of elegante orchideeën ? Voor die en veel meer kan u terecht bij de bloemenwinkels van Bloemenhal.

Dagverse bloemen en planten
Bij bloemenwinkel Bloemenhal kan u kiezen uit verschillende dagverse kwaliteitsbloemen en -planten aan uiterst voordelige prijzen. Hoe kan dit ? We kopen de bloemen en planten rechtstreeks op de veiling aan en verdelen ze onmiddellijk naar onze winkels, verspreid over heel vlaanderen. Zonder tussenpersonen dus. Zo krijgt u meer bloemen voor minder geld.

Of liever een boeket ?
In elke winkel kan u kiezen uit verschillende soorten boeketten, die telkens samengesteld worden met de topbloemen van het seizoen. Al onze boeketten worden elke dag vers in de hoofdzetel te Schellebelle gebonden en zo verspreid over alle vestigingen.

Scroll to Top