Weet je graag de laatste nieuwtjes ?

Volg ons op facebook en zie onze strafste promo’s !
Bloemenhal

0
Tevreden klanten / volgers

Verzorgingstips primula's, een opgewekt uithangbord voor de lente

De Primula, officiële naam Primula obconica, is een echte voorjaarsbloeier. Met haar bonte bloemen en stevige blaadjes geeft deze woonplant bergen kleur en optimisme aan het einde van de winter. Regelmatig kleine beetjes water, een licht plekje en ze bloeit zo het voorjaar tegemoet.
Met de Primula maakt je hart een voorjaarssprongetje. Kijk maar naar haar heldergroene, stevige blaadjes en vrolijke bloemetjes in het roze, rood, wit, paars, lila, geel of blauw. De Primula wordt trouwens ook wel eens sleutelbloem genoemd. Ken je de legende achter deze naam? Hemelpoortbewaker Sint-Petrus had een begerenswaardige sleutelbos met gouden sleutels. Op een dag gleed deze uit zijn handen en viel de bos op de aarde. Op de plaats waar hij was neergekomen, groeide een opvallende plant met een tros goudgele bloemen. En zo werd de sleutelbloem geboren.
Primula is afgeleid van primus (eerste) omdat het een van de eerste bloeiers van het jaar is. Daar is ook de betekenis van de plant op gebaseerd, deze winterbloeier staat voor een nieuw begin, groei en hoop.
De meeste Primula’s kunnen goed als tuinplant fungeren. Zet ze op een plaats in de schaduw of halfzon, waar het niet al te droog is. De vrolijk gekleurde Primula's kunnen nog uitbundiger bloeien als je ze in het voorjaar voeding geeft. Zorg ervoor dat de Primula niet droog komt te staan, maar let op dat je niet teveel water geeft zodat hij natte voeten krijgt. Staan je Primula's in een pot? Voorkom dan natte voeten door eerst hydrokorrels onderin de pot te doen. Hydrokorrels verbeteren de drainage in een pot.
Snoeien is niet noodzakelijk. Verwijder wel regelmatig de uitgebloeide bloemen.
dahlia bloemenhal
Bloemenhal

Zeg het met bloemen 
Bloemen fleuren in een oogwenk uw hele huis op. Ze zijn ideaal als bedanking, cadeau of om uzelf te verwennen. Houdt u van kleurrijke tulpen, romantische rozen of elegante orchideeën ? Voor die en veel meer kan u terecht bij de bloemenwinkels van Bloemenhal.

Dagverse bloemen en planten
Bij bloemenwinkel Bloemenhal kan u kiezen uit verschillende dagverse kwaliteitsbloemen en -planten aan uiterst voordelige prijzen. Hoe kan dit ? We kopen de bloemen en planten rechtstreeks op de veiling aan en verdelen ze onmiddellijk naar onze winkels, verspreid over heel vlaanderen. Zonder tussenpersonen dus. Zo krijgt u meer bloemen voor minder geld.

Of liever een boeket ?
In elke winkel kan u kiezen uit verschillende soorten boeketten, die telkens samengesteld worden met de topbloemen van het seizoen. Al onze boeketten worden elke dag vers in de hoofdzetel te Schellebelle gebonden en zo verspreid over alle vestigingen.

Scroll to Top